”Burqa și basma” la FITT 2021

Publicată la 29 iunie 2021

În perioada 25 iunie – 4 iulie, la Turda, are loc a V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Turda. FIT Turda este un festival dedicat artelor spectacolului și urmărește promovarea inovației, precum și libertatea creației. Festivalul cuprinde patru secțiuni: INDOOR, OUTDOOR, ONLINE și UNIVERSITĂȚI.

Teatrul Municipal Baia Mare a fost invitat să participe cu spectacolul ”Burqa și basma”, după o idee de Radu Dinulescu, regia și coregrafia Ahlam El Morsli (Maroc), Wajdi Gagui (Tunisia) și Raul Hotcaș! Din distribuție fac parte: Carmen Bulancea, Denisa Blag, Camelia Blidar Strat, Raul Hotcaș, Iulian Bulancea!

Dedicat cercetării inovatoare în domeniul coregrafiei, scenografiei, artei digitale și scrierii dramatice, proiectul ”Burqa și basma” este un exemplu de colaborare între artiști individuali și operatori culturali din Africa de Nord și Europa Centrală și de Est.

Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil – violența împotriva femeii – temă care are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase. Dar, indiferent de zona geografică, de calitatea culturală a spațiului exemplificat, de apartenența socială a subiecților, manifestările violenței au același impact uman, același profund efect degradant al grupului social în care se manifestă.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 3 iulie, de la ora 20.00, în sala mare a Teatrului ”Aureliu Manea” din Turda! Așteptăm cu bucurie!