Ce mai fac păpușile!

Publicată la 18 septembrie 2019

               Dacă toamna trecută, secția Dramă a fost cea care a reprezentat teatrul la festivaluri în țară, toamna aceasta, secția Păpuși e cea care se pregătește de mers la drum. De obicei, noi vă anunțăm când avem programate spectacole în sala de pe strada Dacia, însă, vrem neapărat să știți că, în timpul anului școlar, colegii noștri organizează reprezentații pentru elevii din oraș, dar și din altă parte, pe care le programează în diminețiile din timpul săptămânii, ca să ofere o pauză educativă dragilor noștri mici spectatori.

            Acum, pregătim decorul și costumele spectacolului ”Petrică și lupul”, regia Iulian Bulancea, pentru festival, de fapt, pentru participarea la trei festivaluri. Pe 3 octombrie, de la ora 9.00, ne întâlnim cu publicul Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara, în cadrul Festivalului Internațional de Animație ”Sub bagheta lui Merlin”. De la Timișoara pornim către Arad, la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Animație EUROMARIONETE 2019, unde, pe 4 octombrie, avem programate două reprezentații, de la ora 9.30 și de la ora 11.00.

          Reveniți acasă, în 5 octombrie ne vedem cu copiii din Baia Mare, la Teatrul de Păpuși, de la ora 11.00, iar în 18 octombrie, suntem la Festivalul Teatrelor de Păpuși și Marionete Puck, din Cluj Napoca.

            Este o onoare pentru noi să fim prezenți la aceste festivaluri, alături de trupe de teatru din România, Moldova, Canada, Japonia, Spania, Grecia, Bulgaria și Ungaria.

Așteptăm cu bucurie aceste întâlniri, iar pe dumneavoastră, vă așteptăm la teatru!

 

Later edit:

Juriul festivalului ”Sub bagheta lui Merlin” din Timișoara a acordat spectacolului ”Petrică și lupul” Premiul pentru Interpretare și tehnică de animație. Juriul a fost compus din:

• Irina Ionescu – critic de teatru
• Simona Vintilă – actor, regizor artistic
• Maria Cuta Gornic – actor păpușar, regizor artistic
Daniela Silindean – critic de teatru
• Conf. univ.dr. Petru-Silviu Văcărescu – Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest din Timișoara.

 

 

Alina Diciuc,

Departament Proiecte Culturale, Marketing și Imagine