DEKAROOM – premieră la TMBM

Publicată la 8 aprilie 2021

Construit   nu  pe  o scenă  clasică cu publicul  în  sală,  ci în zece spații  diferite  ale  teatrului,  DEKAROOM*   e  un  spectacol  itinerant, o altfel de zi a ușilor  deschise, în care veți descoperi locuri  misterioase  și  încărcate  de o nebănuită teatralitate, actori în ipostaze inedite, personaje aflate în situații limită, care  vă  vor aminti de viața pe  care o trăim cu toții de la o vreme-ncoace.

Pentru  această  călătorie neobișnuită în afară de bilet și deja tradiționala mască – aveți  nevoie de o vestimentație sport (fără accesorii – de pildă, tocuri – care  v-ar  putea  incomoda) și mai ales de o minte  deschisă, pregătită  să  primească  mesajul  transmis  de  unul  dintre  cele  mai  neconformiste  spectacole  pe care le-ați  văzut vreodată.

* spectacol  nerecomandat  persoanelor  care  suferă  de  claustrofobie,  epilepsie,  atacuri  de panică sau afecțiuni  neuromotorii

Premiera va avea loc sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 17.00, iar următoarele reprezentații sunt programate pentru duminică, 11 aprilie și luni, 12 aprilie, de la ora 17.00.

Spectacolul durează două ore și se joacă în spații underground ale teatrului! Accesul este limitat la un număr de 20 spectatori / reprezentație, datorită pandemiei și a specificului spectacolului. Pentru buna desfășurare, publicul este rugat să ajungă cu minim 20 de minute înainte de ora programării, pentru a fi instruiți privind traseul ce urmează a fi parcurs.

Ore acces spectacol:
ora 17.00 – 4 persoane
ora 17.20 – 4 persoane
ora 17.40 – 4 persoane
ora 18.05 – 4 persoane
ora 18.30 – 4 persoane

Fidel spiritului Festivalului ATELIER – al cărui laureat pentru regie a fost în 2019 – Andrei Dinu explorează nu doar spațiile ascunse ale teatrului, dar și potențialul salvator al acestora, amintindu-ne că, aidoma marilor catedrale în care oamenii Evului Mediu se adăposteau în vreme de ciumă, și teatrul poate fi un loc de refugiu pentru trupurile și sufletele noastre. Iar personajele celor zece spații ale DEKAROOM-ului tocmai despre asta vorbesc.

Cu: Ioan Costin, Alexandra Vanci, Carmen Bulancea, Inna Andriucă, Aurora Prodan, Iulian Bulancea, Denisa Blag, Petru Damșa, Alex Macavei, Eduard Bîndiu, Izabela Tsujimoto

Regia artistică: Andrei Dinu și Raul Hotcaș

Scenografie: Mihai Vălu
Concept afiș: Alex V. Miclăuș
Video Mapping: Norbi Mezei
Proiecții: Teo Molnar
Desene: Daiana Nițu
Filmare: Cristi Popovici
Regia tehnică: Felix Mare
Sonorizare: Dan Prodan
Lumini: Marin Codrea, Sandu Șimonca
Sufleur: Maria Danciu
Mașiniști: Ionuț Mihăilescu, Augustin Danciu, Alexandru Szamoși, Dănuț Pîrje, Gheorghe Cozma

Accesul la spectacole se face cu rezervare telefonică!

Informații și rezervări: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși)

Program casierie:
Marți – Sâmbătă 12.00 -13.00 / 18.00 -19.00
Duminică 18.00 – 19.00

Programul rezervărilor telefonice:
Luni – Vineri: 11.00 – 16.00
Sâmbătă: 12.00 – 13.00