HEAVEN

Publicată la 12 martie 2024

Pentru prima oară pe o scenă din România, celebrul roman 𝐇𝐄𝐀𝐕𝐄𝐍 de MIEKO KAWAKAMI este transpus într-un spectacol produs de Teatrul Municipal Baia Mare, în regia Adinei Lazăr și scenografia Andreei Tecla. Premiera va avea loc duminică, 17 martie, de la ora 19.00, la sala mare.

”Un băiat de 16 ani este supus bullyingului de către colegii săi, din cauza unui defect de vedere. În loc să riposteze, el se resemnează și se retrage într-o suferință mută. Singura care înțelege prin ce trece este o altă colegă, supusă și ea unor tratamente asemănătoare.
Oferindu-și unul altuia incomensurabila alinare de care au nevoie în clipele grele prin care trec, cei doi tineri prieteni devin tot mai apropiați. Dar, în fond, care este natura unei prietenii născute din pură teroare?”

Din distribuția spectacolului fac parte: Alex Macavei, Denisa Blag, Andrei Dinu, Raul Hotcaș, Sanda Savolszky, Inna Andriuca, Rodica Pașca, Larisa Miskolczi, Andrei Han, Mircea Gligor, Roxana Florescu, Brianna Waltner, Eduard Bîndiu, Romeo Cornelius.

_______________________________

MIEKO KAWAKAMI s-a născut în Osaka și și-a făcut debutul literar ca poetă în 2006. Este autoarea bestsellerului internațional Povești de vară (2008), care a fost declarat New York Times Notable Book of the year și a fost selectat de revista TIME printre cele mai bune 10 cărți ale anului 2020, și a romanului Heaven (2009). Locuiește în Tokyo.

_______________________________

𝐇 𝐄 𝐀 𝐕 𝐄 𝐍 de 𝐌𝐈𝐄𝐊𝐎 𝐊𝐀𝐖𝐀𝐊𝐀𝐌𝐈
Traducerea: 𝐈𝐨𝐥𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐚𝐧
Regia și dramatizarea: 𝐀𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐋𝐚𝐳ă𝐫
Scenografia: 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐞𝐚 𝐓𝐞𝐜𝐥𝐚
Asistent scenografie: 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐕ă𝐥𝐮
Lupte scenice: 𝐑𝐚𝐮𝐥 𝐇𝐨𝐭𝐜𝐚ș
Butaforie: 𝐋𝐮𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐡𝐢ș, 𝐃𝐚𝐯𝐢𝐝 𝐅𝐚𝐫𝐜𝐚ș

Regie tehnică: Felix Mare
Sufleur: Eugen Petrușca
Lumini: Sandu Șimonca
Sonorizare: Dan Prodan
__________________________________
Spectacolul se joacă la Sala Mare și durează 100`, fără pauză
*Spectacol recomandat persoanelor peste 14 ani!

 

afis HEAVEN