Nominalizare la Gala Premiilor UNITER 2018

Publicată la 5 martie 2018

Nominalizările celei de-a XXVI-a ediții a Galei Premiilor UNITER au fost anunțate pe 27 februarie. Gala se va desfășura pe 7 mai la Alba Iulia, iar Teatrul Municipal Baia Mare se bucură de o nominalizare, pentru spectacolul Edmond scenariu bazat pe textul lui David Mamet, regia Andrei Dinu, scenografia Mihai Vălu. Andrei Dinu este nominalizat la categoria DEBUT pentru regia spectacolului Edmond.

Edmond a fost selecționat în 2017 cele mai importante festivaluri de teatru din țară printre care Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL- FAST (Târgoviște) , Festivalul Internațional dedicat tinerilor regizori ”Theatre Networking Talents” (Craiova)Festivalul Internațional Multicultural de Teatru Tranzit Feszt (Satu Mare), Festivalul Internațional de Teatru Oradea (FITO)

Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Călin Ciobotari, Alina Epîngeac. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017.

Lista completă a nominalizărilor poate fi consultată aici.

afis Nominalizare la Gala Premiilor UNITER 2018