North West Fest – Festival international de jazz & blues

Publicată la 3 septembrie 2017

Cea de-a II-a ediție a festivalului internațional de jazz & blues North West Fest, va avea loc între 8 și 10 septembrie în Piața Cetății din Baia Mare. Intrarea la festival va fi liberă. Prezentatorul festivalului va fi Florian Lungu (muzicolog, realizator de emisiuni de jazz la TVR și TVR Cultural, pianist, aranjor, compozitor).

afis North West Fest – Festival international de jazz & blues

Programul festivalului (Piața Cetății)

Vineri 08 septembrie
19.30 Alessandro Rossi Quartet (Italia)
21.00 Marek Napiórkowski trio (Polonia) – pentru prima oară in Romania

Sâmbătă 09 septembrie
19.30 Florin Giuglea Band (România)
21.00 Kal David Band (SUA) – pentru prima oară în Romania

Duminică 10 septembrie
19.30 EYOT (Serbia)
21.00 Luiza Zan & Hungarian All Stars (Romania, Ungaria)

De asemenea pe durata festivalului, la Podul Viilor 9 din Baia Mare, va avea loc o expunere a renumiților jazz-ologi Florian Lungu și Virgil Mihaiu (sâmbătă 9 septembrie ora 13.00), un workshop susținut de vocalist de jazz Luiza Zan (duminică 10 septembrie ora 13.00) iar noaptea jam session-uri.

afis North West Fest – Festival international de jazz & blues
Kal David

North West Fest propune un line-up interesant și variat, cu muzicieni extrem de valoroși.
Numele confirmate sunt: Kal David Band din SUA (un chitarist, vocalist și compozitor american de blues, cu o carieră muzicală de peste 50 de ani, incluzând o colaborare foarte bună la începutul anilor ’70, cu renumita casă de discuri, Columbia Records. La începutul anilor ’80, Kal David l-a înlocuit pe chitaristul Mick Taylor în celebra formație John Mayall and the Bluesbreakers, cu care a scos două albume de mare success “Never a Dull Moment” și “Double Tuff”. A avut colaborări cu Berklee College of Music ca artist invitat, susținînd numeroase cursuri), Marek Napiórkowski Trio din Polonia (Marek Napiórkowski, este unul dintre cei mai populari și influenți chitariști din Polonia; începând cu anul 2012, cititorii revistei Jazz Forum l-au votat în mod constant ca fiind Jazz Guitarist of the Year; nominalizat de opt ori la prestigiosul premiu Music Award FRYDERYK la categoria Jazz Musician of the Year și Jazz Album of the Year), Luiza Zan (a obținut premiu al II-lea la Festivalul de Jazz din Montreux, Elveţia, cel mai vechi festival din Europa şi unul dintre cele mai aclamate din lume), Eyot din Serbia (participanți ai unor festivaluri internaționale, unde prezența lor a fost remarcată și apreciată,câștigând, în 2009, concursul Umbria Jazz Balkanic Windows, iar în 2012 MIDEM OFF Showcase, Cannes, Franța), Alessandro Rossi Quartet din Italia (Alessandro Rossi a câştigat în anul 2010 premiul publicului pentru cea mai bună trupă la Festivalul Internaţional din Ascona cu “Chicago Stompers” şi este considerat numărul 1 în domeniul său în Italia), Florin Giuglea Group (Florin Giuglea endorser oficial al Cornford Amplification, fiind acceptat într-un club elitist de chitariști care dețin și utilizează live unele din cele mai apreciate și căutate amplificatoare de chitară din lume. De asemenea, este lutier și constructor de chitare electrice).

Organizatorii festivalului sunt Fundația Arte+ și Asociația One Sound cu sprijinul Primăriei Municipiului Baia Mare și a Consiliului Județean Maramureș. Sponsorul principal al festivalului SC Sepultura Impex SRL. Parteneri: IntelCoder, Upvertize și Logmark Solutions. Partenerii media a festivalului sunt: Radio România Cultural, Radio Guerilla, Radio Transilvania, Social FM, Revista Sunete, ZiarMM și Baia Mare City App.

Mai multe informatii găsiți pe http://www.nwfest.ro