PREMIILE CELEI DE-A XXVI-a EDIȚII A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU ”ATELIER”

Publicată la 10 iunie 2019

PREMIILE CELEI DE-A XXVI-a EDIȚII A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU ”ATELIER” DE LA BAIA MARE (02 – 09 iunie 2019)

Juriul Festivalului Internațional de Teatru „ATELIER”, Baia Mare, ediția a XXVI-a, alcătuit din: Doru Mareș – Preşedinte, Monica Andronescu, Nicolae Weisz a acordat următoarele premii:

PREMIUL PENTRU COREGRAFIE

Nominalizări:
1. Andrea Gavriliu pentru coregrafia spectacolului Rețeta perfecțiunii… de la Teatrul de Nord din Satu Mare
2. George Pop pentru coregrafia spectacolelor Rinocerii și Suicidal de la Teatrul Municipal Baia Mare
3. Zoltan Balazs pentru coregrafia spectacolului August al Teatrului Maladype din Budapesta

Premiul a fost câștigat de Andrea Gavriliu pentru coregrafia spectacolului Rețeta perfecțiunii… de la Teatrul de Nord din Satu Mare și constă în lucrarea ”After Storm … good days are coming” a artistului Paul Covaci.

PREMIUL ”GHEORGHE DINU” PENTRU SCENOGRAFIE

Nominalizări:
1. Mihai Vălu pentru scenografia spectacolelor Mr Schrodinger și Rinocerii Teatrul Municipal Baia Mare
2. Alain Lagarde pentru scenografia spectacolului Spuma zilelor, La Cie UNDERGROUND SUGAR, Franța
3. Titus Ivan pentru scenografia spectacolului Menajeria de sticlă al Teatrului De Stat Constanța

Premiul a fost câștigat de Titus Ivan pentru scenografia spectacolului Menajeria de sticlă al Teatrului De Stat Constanța și constă în lucrarea ”Imaginea poeziei” a artistului Gheorghe Dinu.

PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ

Nominalizări:
1. Denisa Blag pentru rolulurile Corporatist D din spectacolul Mr Schrodinger și Daisy din spectacolul Rinocerii, ambele de la Teatrul Municipal Baia Mare
2. Florentina Năstase pentru rolul Natalia Stepanovna din spectacolul Cerere în căsătorie, al Asociației CULTURĂ-N ȘURĂ
3. Alexandra Vanci pentru rolurile Corporatist A din spectacolul Mr Schrodinger și Sinucigașul3, Gospodina Aena, Vecina 2, Dolores din spectacolul Suicidal, ambele de la Teatrul Municipal Baia Mare


Premiul a fost câștigat de Alexandra Vanci pentru rolurile Corporatist A din spectacolul Mr Schrodinger și Sinucigașul3, Gospodina Aena, Vecina 2, Dolores din spectacolul Suicidal și constă în lucrarea “Meta căutări” a artistei Anamaria Nagy.

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ACTOR

Nominalizări:
1. Eduard Bîndiu pentru rolulurile Corporatist C din spectacolul Mr. Schrödinger și Dudard / Logicianul din spectacolul Rinocerii, ambele de la Teatrul Municipal Baia Mare
2. Axel Beaumont pentru rolul Colin din spectacolul Spuma Zilelor al CIE UNDERGROUND SUGAR
3. George Constantinescu pentru rolul Ivan Vasilievici Lomov din spectacolul Cerere în căsătorie, al Asociației CULTURĂ-N ȘURĂ

Premiul a fost câștigat de EDUARD BÎNDIU pentru rolulurile Corporatist C din spectacolul Mr. Schrödinger și Dudard / Logicianul din spectacolul Rinocerii, ambele ale Teatrului Municipal Baia Mare și constă în lucrarea ”Pradox” a artistei Annamaria Nagy.

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI

Se acordă actorului IOAN COSTIN pentru capacitatea de a conferi consistență și coerență rolurilor de mică întindere în registere teatrale de mare diversitate

Premiul a fost oferit de ASOCIAȚIA NOD și constă într-o lucrare a artistului spaniel XOHAN VIQUIERA PEREZ. Lucrarea a fost realizată anul trecut în România, în cadrul simpozionului international de ceramic, MICAS, și face parte din seria dedicată Eugeniei POP, ceramistă foarte apreciată din Cluj Napoca, care a murit în urmă cu câțiva ani.

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI

Se acordă spectacolului SPUMA ZILELOR pentru utilizarea mijloacelor novatoare, generatoare de emoții în spectacolul teatral.

Premiul a fost oferit de ASOCIAȚIA NOD și constă într-o lucrare a artistului spaniel XOHAN VIQUIERA PEREZ. Lucrarea a fost realizată anul trecut în România, în cadrul simpozionului international de ceramic, MICAS, și face parte din seria dedicată Eugeniei POP, ceramistă foarte apreciată din Cluj Napoca, care a murit în urmă cu câțiva ani.

PREMIUL PENTRU REGIE

Nominalizări:
1. Iulian Bulancea pentru regia spectacolului RINOCERII (Teatrul Municipal Baia Mare)
2. Julie Desmet Weaver pentru regia spectacolului SPUMA ZILELOR
3. Andrei Dinu pentru regia spectacolului MR. SCHRÖDINGER

Premiul a fost câștigat de ANDREI DINU pentru regia spectacolului MR. SCHRÖDINGER și constă în lucrarea ”Fereastră în timp” a artistei Anca Delia Oros.


MARELE PREMIU PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL

Nominalizări:
1. MR SCHRÖDINGER, regia: Andrei Dinu, Teatrul Municipal Baia Mare
2. REȚETA PERFECȚIUNII… regia Andrea Gavriliu, Teatrul de Nord Satu Mare
3. RINOCERII, regia Iulian Bulancea, Teatrul Municipal Baia Mare

Premiul a fost câștigat de REȚETA PERFECȚIUNII… (regia Andrea Gavriliu, Teatrul de Nord Satu Mare) și a fost oferit de Galeria Mică, constând în tabloul ”Să cânte muzica” a artistei Camelia Ofelia Moisima.

PREMIUL ASOCIAȚIEI ”ATELIER `92”

Premiul a fost câștigat de Ahlam El Morsli și Wajdi Gagui pentru coregrafia spectacolului Burqa și Basma al companiei COL`JAM din Casablanca, și constă în lucrarea “Păstrează-ți privirea la stele și picioarele pe pământ” a artistei Codruța Podină

PREMIUL PENTRU MUZICĂ DE SCENĂ (acordat de Fundația ACCUMM din București)

Premiul a fost câștigat de Mihai Dobre pentru muzica spectacolului Rețeta Perfecțiunii… de la Teatrul de Nord din Satu Mare și constă într-o casetă muzicală.