URȘII POLARI – proiect de conștientizare a schimbărilor climatice

Publicată la 17 ianuarie 2024

Spectacolul URȘII POLARI de Nicolas Billon, care a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut, prezintă doi urși foarte flămânzi, care discută cu umor și nostalgie despre dispariția focilor din meniul lor, dispariție pusă pe seama schimbărilor climatice.

Primul nostru proiect de conștientizare a schimbărilor climatice, realizat în parteneriat cu Climate Change Theatre Action (SUA), face parte din programul TEATRU PREZENT, în care actualitatea imediată e pusă în conexiune cu experiențele trecutului, pentru un viitor mai bun și sustenabil.

Spectacolul este gândit să fie un punct de pornire pentru o discuție cu publicul. Trei reprezentații au fost programate la finalul anului trecut, la care au participat reprezentați ai unor ONG-uri locale active pe partea de mediu.

Ne-am propus să învățăm împreună, să vorbim, să ne punem întrebări și să căutăm metode de a reduce impactul negativ pe care îl avem asupra planetei.

? Iată câțiva pași simpli: merg mai rar cu avionul, merg mai mult cu bicicleta sau pe jos, cumpăr mai puțin, nu risipesc mâncarea, reciclez, vorbesc cu ceilalți despre schimbările climatice. Vă recomandăm să urmăriți activitatea organizațiilor pe care le-a avut invitate în cadrul discuțiilor. Toți acești oameni, și mulți alții, contribuie și oferă resurse valoroase pentru a ne informa și a ne face mai conștienți de importanța acțiunilor noastre.

Invitați: Prof. Univ. dr. ing Ioan Bud, președintele Asociației GO GREEN RESOURCES, Silvia Pop, președinte Asociația Garda Ecologică Baia Mare, Andrea Trif, antreprenor social, owner la bistro sustenabil Greenys, Radu Ungureanu, educator de mediu, Andreea Chiș, președinte Asociația Banca pentru Alimente Maramureș și co-fondator Băimărenii compostează, Alexandra Ciplea, coordonator și co-fondator Băimărenii compostează și Bianca Nițu de la Ie de Maramu`. Discuțiile au fost moderate de Alina Diciuc, PR TMBM.

_____________________

URȘII POLARI de Nicolas Billon

Regia artistică: Dan Cordea și Mircea Gligor
Traducere: Alina Diciuc
Scenografia: Mihai Vălu

Distribuția: Mircea Gligor, Dan Cordea

Regia tehnică: Felix Mare
Sonorizare: Dan Prodan
Lumini: Sandu Șimonca
Video: Teo Molnar

_____________________
Climate Change Theatre Action este o inițiativă a două organizații din SUA, care doresc să implice artiștii în discursul despre schimbările climatice. Organizația a adunat 50 de artiști din întreaga lume, care au scris texte despre efectele schimbărilor climatice, special pentru a fi puse în scenă în perioada Conferințelor Națiunilor Unite pentru Schimbările Climatice COP.

Parteneri media: PLUS TV MARAMUREȘ, SOCIAL FM

 

afis URȘII POLARI – proiect de conștientizare a schimbărilor climatice
afis URȘII POLARI – proiect de conștientizare a schimbărilor climatice
afis URȘII POLARI – proiect de conștientizare a schimbărilor climatice