Burqa și basma

după o idee de Radu Dinulescu

Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunis)

Direcția Dramă 14+

Coregrafie: Raul Hotcaș și Ahlam El Morsli (Maroc)

Imagine 3D stereoscopică: Armand Richelet-Kleinberg (Belgia)

Scenografie și costume: Mihai Vălu

Regie tehnică și proiecție video: Teo Molnar

Asistent regie: Iulian Bulancea

Distribuția Carmen Bulancea, Denisa Blag, Camelia Blidar Strat, Raul Hotcaș, Iulian Bulancea

Dedicat cercetării inovatoare în domeniul coregrafiei, scenografiei, artei digitale și scrierii dramatice, proiectul ”Burqa și basma” este un exemplu de colaborare între artiști individuali și operatori culturali din Africa de Nord și Europa Centrală și de Est.

Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil - violența împotriva femeii - temă care are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase. Dar, indiferent de zona geografică, de calitatea culturală a spațiului exemplificat, de apartenența socială a subiecților, manifestările violenței au același impact uman, același profund efect degradant al grupului social în care se manifestă.

0 1 Burqa și basma 2 Burqa și basma 3 Burqa și basma 4 Burqa și basma 5 Burqa și basma 6 Burqa și basma 7 Burqa și basma 8 Burqa și basma 9 Burqa și basma afis Burqa și basma

Lumini: Sandu Șimonca și Felix Mare  

Spectacol finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Organizația Internațională a Francofoniei

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

afis Burqa și basma

Data premierei

11 octombrie, 2020

Durata

60 minute

Se joacă la

Sala Mare

Vârsta recomandată

14+