TEATRU PREZENT

Publicată la 9 noiembrie 2023

Suntem aici și acum, pentru fiecare.

TEATRU PREZENT este un program al TMBM în care actualitatea imediată e pusă în conexiune cu experiențele trecutului, pentru un viitor mai bun și sustenabil. TEATRU PREZENT e preocupat de dialogul cu publicul său, atât în teatru, cât și în afara lui. Se implică în rezolvarea problemelor comunității. Nu dă soluții, dar are multe idei, care invită la reflecție.

Primul proiect al acestui program, realizat în parteneriat cu CLIMATE CHANGE THEATRE ACTION (SUA), este unul de conștientizare a schimbărilor climatice. Învățăm și ne transformăm împreună.

afis TEATRU PREZENT

Spectacolul Urșii polari de Nicolas Billon prezintă doi urși foarte flămânzi, care discută cu umor și nostalgie despre dispariția focilor din meniul lor, dispariție pusă pe seama schimbărilor climatice. În ciuda hazului de necaz, ei recunosc gravitatea problemei și explorează soluții bazate pe ce le oferă piața, precum și posibilitatea de a se adresa prin scrisori politicienilor.

Premiera spectacolului va avea loc miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, la sala studio a Teatrului Municipal Baia Mare. O a doua reprezentație va avea loc joi, 23 noiembrie, de la ora 19.00. Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile!

Ambele reprezentații vor fi urmate de discuții cu publicul. Invitați: Prof. Univ. dr. ing Ioan Bud, președintele Asociației GO GREEN RESOURCES, Silvia Pop, președinte Asociația Garda Ecologică Baia Mare, Andrea Trif, antreprenor social, owner la bistro sustenabil Greenys, Radu Ungureanu, educator de mediu. Discuțiile vor fi moderate de Alina Diciuc, PR TMBM.

Parteneri media: PLUS TV MARAMUREȘ, SOCIAL FM

Haideți să vorbim!