HAI CĂ NU E CERNOBÎL

de Norbert Boda

Text și regie: Norbert Boda

Direcția Dramă 14+

Scenograf: Mihai Vălu

Grafică și video mapping: Ricardo Fatiol

Distribuția Dragoș Călin - REPORTER 4, PESCARUL, OMUL 2, ADEPT AL CULTULUI, Ioan Costin - SPIRITUL, BĂRBATUL, PETRE, Wanda Farkas - REPORTER 3, LIDERUL CULTULUI, TRADUCĂTORUL, Mircea Gligor - MINER 2, Andrei Han - MINER 1, Alex Macavei - REPORTER 1, FIUL, OMUL 1, ADEPT AL CULTULUI , PEȘTELE, ELNOK, Aurora Prodan - REPORTER 2, FEMEIA, ADEPT AL CULTULUI, ESMERALDA

”Un accident de mediu. O catastrofă? Digul de la iazul de decantare a cedat. Poluarea cu cianură și metale grele, din urmă cu două decenii, a căzut azi în uitare. Aproape o sută de tone de cianură procesată s-au vărsat în împrejurimi, ajungând în râuri, în Dunăre și poate chiar în Marea Neagră. O problemă gravă, care a fost expediată. Care au fost efectele asupra populației? Nu știm nici acum. HAI CĂ NU E CERNOBÎL tratează acest accident ca pe o farsă tragică, cu un umor reținut, și ridicând multiple semne de întrebare.

Un spectacol hrănit din filonul neputinței în fața dezastrului și care ne reamintește că istoriile se repetă atunci când le uităm.”

Ana Liliana Ilea

0 afis HAI CĂ NU E CERNOBÎL

Regia tehnică și sonorizare: Dan Prodan   Lumini: Sandu Șimonca   Operator video: Teo Molnar   Sufleur: Maria Danciu  

afis HAI CĂ NU E CERNOBÎL

Data premierei

14 februarie, 2020

Durata

80 minute

Se joacă la

Sala Mare / Cu publicul pe scenă

Vârsta recomandată

14+